Home Feedback Inhoud

 

 

Home

Wegens omstandigheden kunnen we u helaas nog geen nieuwe site laten zien.

We hopen dit zo snel mogelijk te kunnen doen.

Obut key-dealer

Jeu de boule is ook in Nederland een snel groeiende sport.

Wij hebben in onze zaak altijd al jeu de boules en accessoires artikelen verkocht, maar tegenwoordig zijn wij ook Obut key-dealer. Dit houdt in dat wij onze collectie boules en accessoires nog verder hebben uitgebreid.

 

                                                            

 

Het Franse merk Obut heeft een compleet assortiment boules en jeu de boule accessoires. Een setje van 3 recreatie boules in een tasje hebben wij al vanaf  € 12,50. Deze massieve boules zijn echter uitgesloten voor deelname aan officiële wedstrijden.

De competitie boules bestaan uit 2 holle schalen die aan elkaar gelast zijn en daarna worden gepolijst en verder afgewerkt. Deze zijn veel zuiverder van gewicht en dat gewicht is overal exact gelijk over de boule verdeeld, waardoor je niet verrast word door afwijkingen tijdens het spelen. Competitie boules zijn voorzien van het gewicht en een uniek goedkeuringsmerk.

Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van de Obut competitie boules.

 

Belangrijk bij de keuze van het materiaal:

Alle niet roestvrij stalen boules zijn voorzien van een anticorrosie laag, die bij normaal gebruik zal afslijten. Het is mogelijk dat na verloop van tijd roestvorming op deze boules ontstaat, wat de materiaalkeuze met zich meebrengt. Daarom is het raadzaam deze boules na gebruik met een droge, zachte doek af te nemen om vocht en zweet te verwijderen. Bewaar ze op een droge plaats.             

Type speler en tactiek:

We kunnen de jeu de boule spelers onderverdelen in 3 categorieën.

 

Pointeur (legger)

De voorkeur van deze speler gaat uit naar het plaatsen van zijn boule bij het but. De speler gebruikt over het algemeen een boule met een hardheid van 120 tot 140 kg/mm˛. Deze speler zal doorgaans kiezen voor een zo klein mogelijke bal met een zo zwaar mogelijk gewicht die hij/zij nog prettig vindt om mee te spelen. Dit omdat een zwaardere en kleinere bal minder last heeft van obstakels in de baan.

 

Tireur (schieter)

De voorkeur van deze speler gaat uit naar het wegkaatsen van de boule van de tegenstander die al bij de but geplaatst is. De speler kiest vaak voor een zachtere boule, daar deze door zijn schokabsorberend vermogen niet wegspringt bij het kaatsen met de andere boule.

De ATX en Match+ boules van Obut hebben door hun speciale productiewijze, ondanks hun grotere hardheid toch speciale schokabsorberende eigenschappen.

Deze speler zal doorgaans kiezen voor een zo groot mogelijke bal met een zo licht mogelijk gewicht die hij/zij nog prettig vindt om mee te spelen. Een grotere boule maakt meer kans om de boule van de tegenstander te raken en de voorkeur voor een lichtere boule heeft te maken met het feit dat men vaker door de lucht gooit.

In een zachtere boule zullen wel eerder deukjes en beschadigingen ontstaan.

 

Milieu speler 

Dit is een combinatie van zowel een tireur als een pointeur speler. De voorkeur van deze speler zal uitgaan naar een boule met een hardheid van 120 tot 130 kg/mm˛. Hierdoor zal hij/zij beter beide technieken kunnen spelen.

 

De Obut competitie boules:

 

Match 3

99,00 Hoogwaardige gepolijste boules met een hardheid van 140 kg/mm˛, welke perfect zijn uitgebalanceerd. Geschikt voor een pointeur en beginnende competitiespeler.
           
  Match 3 NO 110 115,00 Zachte boule van carbon staal en dus ook een mooie zwarte uitvoering, die in het gebruik iets vervaagt. Hardheid is 110 kg/mm˛. Vanwege zijn extra absorberend vermogen een perfecte boule voor de schieter / tireur speler. Beperkte voorraad.
           
  Match 3 TR 120 119,00 Hoogwaardige halfzachte boule van chroom / carbon staal met een hardheid van 120 kg/mm˛. Geschikt voor een pointeur en een milieu speler.
           
  Match 3 IT 115 159,00 Roestvrij stalen boule. Hoogwaardige gepolijste halfzachte boule met een hardheid van 115 kg/mm˛. Geschikt voor een tireur en een milieu speler.
           
  Match + 179,00 Met uitzonderlijke energie absorptie. Door een speciale techniek is Obut erin geslaagd een halfzachte boule te maken met de eigenschappen van een extreem zachte boule. Van carbon staal gemaakt en krijgt hierdoor een half matte en zwarte uitstraling, wat in het gebruik iets vervaagt. Geschikt voor alle type spelers!
           
  Bi-Pole 199,00 Een halfzachte boule met de eigenschappen van een zachte boule. De groeven hebben een variabele diepte dat ervoor zorgt dat de boule de schokken beter absorbeert. Ideaal voor op een harde ondergrond en de aanvallende speler.

 

           
  ATX 339,00 Roest vrij stalen boule. De Rolls Royce onder de boules. Deze superieure boules voor de betere spelers zijn gemaakt van hoogwaardig en specialistisch vliegtuigstaal. De hardheid is 130 kg/mm˛. Ondanks zijn redelijke hardheid heeft deze boule toch een groot schokabsorberend vermogen. Deze boules worden geleverd inclusief naamsgravering in een leren etui. De levertijd is dan ongeveer 5-6 weken. Deze boules zijn geschikt voor alle type spelers!
           

Modellen en prijswijzigingen onder voorbehoud. Dit zijn prijzen voor de boules voorradig. Voor boules die besteld moeten worden kan een toeslag gelden.

 

Mei 2011

 

 

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@rono.nl.
Copyright © 2003 Ronosport
Laatst bijgewerkt: 03 juli 2008