Over ons

Na 80 jaar gevestigd te zijn geweest op de Strijpsestraat 92 in Eindhoven, hebben we daar onze deuren gesloten en gaan we in een verbouwde, grotere winkel door in het IJssportcentrum Eindhoven, waar u binnenkort ons hele assortiment terug kunt vinden.

Met alles op schaatsgebied, skates & skeelers en een uitgebreide dartcollectie en accessoires.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

RONO sport is in 1943 opgericht. Hoewel van sport in die tijd nog geen sprake is. In die tijd begon de opa van de huidige eigenaar met een kleine schoenmakerij, die na de oorlog werd uitgebreid met de verkoop van leder fournituren en lederwaren. Door het zelf maken van een leren tas, een leren bal en zelfgemaakte voetbalschoenen werd de stap richting sport gezet. En dan sport in de breedste zin van het woord.

Al voor die tijd verkochten we al allerlei schaatsen en schaatsartikelen, maar toen in 1970 de Eindhovense Kunstijsbaan werd geopend, opende we daar een tweede winkel die alleen tijdens het schaatsseizoen geopend is. Sinds die tijd zijn we een echte schaatsspecialist geworden, bekend in binnen- en buitenland. Bijna 75 jaar na oprichting onderscheiden wij ons nog altijd door ervaring, assortiment en liefde voor de sport!

RONO sport voor alle sporten, was onze slogan en we hebben nog steeds veel functionele sportartikelen voor vele sporten, maar toch zijn we ons in de loop der jaren steeds meer gaan specialiseren in specifieke richtingen, met name in de schaatssport.

Schaats- skate- en skeelerspecialist. Bij ons vindt u het grootste assortiment en krijgt u het beste advies op het gebied van schaatsen en schaatsartikelen. Of het nu gaat om ijshockey, hardrijden, kunstschaatsen of gerelateerde sporten als skaten en skeeleren. Om schaatsen, protectie, kleding, sticks of accessoires, bij ons bent u aan het beste adres. Zowel voor de recreant als de wedstrijdsporter. Wij verkopen alle prominente A-merken, waarvan we van velen Premium dealer zijn en hebben daarnaast ook vele kleinere merken om ons assortiment zo compleet mogelijk te maken.

Dartspecialist. Wij richten ons ook al meer dan 25 jaar op de dartsport. We bieden een uitgebreide collectie darts, borden en accessoires van merken als Bull's, Harrows, McKicks, Shot!, Target, Unicorn, Winmau en XQMax (inclusief de complete lijn Michael van Gerwen darts en accessoires). Uiteraard kunt u hier uw darts en dartaccessoires bestellen, maar komt u ook eens een kijkje nemen in onze winkel in de Strijpsestraat 92 in Eindhoven. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe darts kunt u die daar eerst vasthouden, voelen en uit proberen.  

Jeu de Boule. Bent u op zoek naar een goede Jeu de Boule set? We hebben een groot en uitgebreid assortiment recreatie en competitie boules en accessoires van het toonaangevende Franse merk Obut.

Daarnaast verkopen we onder andere vele (small-) fitnessartikelen, bokszakken in diverse maten en gewichten met daarbij behorende handschoenen en zwemsportartikelen als sportbadpakken, -zwembroeken, zwembrillen en trainingsattributen zoals zwemplankjes, handpaddles en pull-buoys.

Schaatsen vervormen / aanpassen en schaatsen slijpen. Veel schaatsen zijn thermoplastisch vervormbaar. Hiervoor hebben we zowel in onze zaak in de Strijpsestraat als in onze winkel in het IJssportcentrum Eindhoven een speciale schaatsoven staan. Voor een nog betere pasvorm kunnen we schaatsschoenen voor het hardrijden vacuüm laten zuigen. Met een F.I.T. machine drukken we via neopreen luchtzakken de schoenen strakker om de voeten.

Schaatsen slijpen doen we in onze werkplaats in de Strijpsestraat. De algemene regel is dat u uw schaatsen de ene dag brengt (in de Strijpsestraat of tijdens het schaatsseizoen ook in het IJssportcentrum) en de volgende dag weer ophaalt (of op het moment dat u weer komt schaatsen). Op de Strijpsestraat wordt alleen bij uitzondering nog weleens direct geslepen. Komt u van ver dan kunt u het beste van te voren bellen om te informeren of het mogelijk is en er iemand aanwezig is om te slijpen.

Met onze moderne en specifieke schaatsslijpmachines kunnen wij alle ijshockey-, kunst-, kinderschaatsen en noren vakkundig slijpen. De ijshockey-, kunst- en kinderschaatsen worden hol geslepen en er zijn diverse dieptes mogelijk. Geef eventuele voorkeuren hierin aan bij het afgeven van de schaatsen. De noren worden machinaal in ronding geslepen en daarna met de hand nageslepen, zodat ze direct klaar zijn voor gebruik.

In onze werkplaats vervangen wij ook gewone en koperen klinknagels, vervangen en monteren we ijzers, richten er schaatsijzers, vervangen we veren en smeren we klapschaatsen.    

 

 

 

 

 

 

 

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken