Viking Nagano Sprint 1.1 PM Nikkel buizen

per paar

v.a. € 399,00
Voor 16:00 besteld (ma-vr), morgen geleverd (PostNL afhankelijk)
- +
  • Eigen voorraad en snelle levering
  • Meer dan 75 jaar ervaring
  • Premium dealer van Bauer, Viking, CCM, Edea, Risport en Bulls
  • Exclusief in Nederland: 3D BAUER Skate FIT Lab
Gegevens

Losse Viking Nagano Sprint PM Nikkel buizen, zonder klapbeugel. Deze buizen gaan per paar.

PM staat voor Powder Metallurgie, ofwel Poeder Metallurgie of Poeder Staal. Dit staal is geproduceerd uit poedervorm en niet uit een vloeibare smelt toestand. Het poeder wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst wat uiteindelijk resulteerd in een hard stalen product. De PM stalen schaatsijzers hebben een aantal voordelen. Het koolstof- en chroomgehalte kan hoger worden opgevoerd dan in andere staalsoorten, waardoor hogere hardheden tot de mogelijkheden behoren. De structuur van het staal is veel fijner, de  koolstof carbiden zijn veel kleiner waardoor het oppervlak gladder is en ook gladder te polijsten waardoor de schaatsen minder glijweerstand hebben en het glijvermogen van de PM messen hoger is. En dus sneller.

Wat het slijpen betreft, in de praktijk slijpt men de PM schaatsijzers net zo vaak als de "normale" ijzers, omdat men de schaatsen altijd optimaal scherp wil hebben. Wel is het vaak zo dat men eerder klaar is met het slijpen van de PM ijzers.  

De sprint uitvoering is 5 mm hoger dan de gewone speciaal buizen. 

 

Let op: de foto toont de buis met klapbeugel, maar het gaat hier alleen om de buis.

Materiaal van de buis:   Staal

Dikte van de buis:   0,75 mm

Schaatsstaal:   PM Bimetaal

Dikte van het schaatsstaal:   1,1 mm

Hardheid:   66 Hrc

Bevestiging van het schaatsstaal in de buis:   Puntlassen en zacht solderen

Afwerking:   Electrolytisch nikkelproces

Kleur buis:   Glansnikkel 

 

Meer informatie
Meer informatie
Merk Viking
Over Ons

RONO sport is in 1943 opgericht. Toen in 1970 de Eindhovense Kunstijsbaan werd geopend, opende we daar een tweede winkel die alleen tijdens het schaatsseizoen geopend is. Sinds die tijd zijn we een echte Schaats- skate- en skeelerspecialist geworden, bekend in binnen- en buitenland.

Bijna 75 jaar na oprichting onderscheiden wij ons nog altijd door ervaring, assortiment en liefde voor de sport! In onze werkplaats slijpen we schaatsen, vervangen wij ook gewone en koperen klinknagels, vervangen en monteren we ijzers, richten er schaatsijzers, vervangen we veren en smeren we klapschaatsen. Wij richten ons ook al meer dan 25 jaar op de dartsport. We bieden een uitgebreide collectie darts, borden en accessoires.

3D Skate fitting
Als enige in Nederland zijn wij in het bezit van de BAUER 3D skate lab scanner waarmee wij perfect uw voeten kunnen meten om u het beste te kunnen adviseren voor wat betreft model schaats, schaatsmaat en breedte.

De 3D Bauer Skate FIT Lab scant met behulp van 12 camera’s binnen enkele seconde de hele voet en berekend exact welke maat u heeft en welke fit Bauer schaats het beste bij uw voet past. Aan de hand van deze scan kan zelfs ook een volledig custom gemaakte schaats besteld worden. Hierbij kunt u zelf o.a. bepalen welke tong, welke vetersluit systeem en welke ijzers er in moeten komen. Tevens worden uw initialen en nummer in de tong verwerkt. Pasvorm optima forma.
U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken